Ett enkelt koncept: Din dator är trasig — Du lämnar in den till vår verkstad och vi lagar den.

Hur funkar det?

Vi är ibland ute på kundbesök, så boka gärna tid först. Timtaxan för arbete i verkstaden är 900:- ink. moms. Om du inte vill ha datorn reparerad efter att ha fått kostnadsförslaget så tar vi 900:- för felsökningen.

Vad för typ av reparationer utför vi?

Några exempel på vanliga jobb är:

Byte av trasig hårddisk.

Hårddisken är ofta det som går sönder först i en dator. Ofta sker det gradvis under ett par månaders tid. Datorn blir långsam, uppför sig märkligt och uppvisar till synes slumpmässiga symptom. Blåskärm och liknande är inte ovanligt. Har du viktiga saker på disken så gör en backup och/eller kom in med datorn till oss snarast möjligt. Fortsatt användning minskar chansen att vi kan rädda informationen på hårddisken.

Snabba upp din dator

Din dator behöver inte gå i graven för att den har några år på nacken och börjar bli lite trög (det händer oss alla). Vi går igenom den och kollar så att inget är allvarligt fel med den, rengör den och tar bort damm invändigt, optimerar mjukvara och inställningar, och om det behövs så kan vi installera om operativsystemet och/eller byta ut din gamla långsamma hårddisk mot en mycket snabbare SSD. Om vi kommer fram till att den inte är värd arbetet utan faktiskt behöver pensioneras, så hjälper vi dig att välja ut en ny lämplig dator och att föra över allt du vill behålla till den.

 

Byte av skärm på laptop

Ett annat vanligt problem. Skärmen flimrar, är väldigt mörk, eller kanske helt enkelt fullständigt kolsvart. Det kan vara fysiska sprickor i skärmen eller interna problem som inverter eller kablar. Det är sällan värt att byta till ny originalskärm, men vi har tillgång till billigare kompatibla skärmar och även ett lager av begagnade originalskärmar. Priset brukar hamna mellan ca. 2500:- och 4000:- totalt. 

Vi arbetar med alla de vanliga märkena som Acer, Apple, HP, Asus, Lenovo, Dell … 

Filräddning från trasig hårddisk mm. 

Vi kan ofta rädda din bilder, dokument med mera om något hänt med datorn, kameran eller minneskortet.

Pris varierar mycket beroende på hur skadat lagringsmediet är, men från 3000:- och uppåt.