EXEMPEL PÅ VANLIGA JOBB

Skärmbyte laptop

Vi byter skärm på alla vanliga laptopmärken; Asus, Lenovo, HP, Acer, LG, Apple, Samsung mm. Oftast kan vi få tag på en begagnad skärm eller en av kompatibelt märke för att hålla priset nere. Priset ligger då från ca 2500:- och uppåt. 

Felsökning av dator

Om du lämnar in din dator till oss, så gör vi en felsökning och hör av oss till dig med ett prisförslag innan vi gör någon reparation. Om du då väljer att inte laga den så tar vi 800:- ink. moms för felsökningen, annars betalar du enbart för reparationen enligt prisförslaget.

Virus

Virus, malware, trojan, adware …

Om en ruta dyker upp på din skärm från ett program du inte känner till och ber dej sätta in Bitcoin på ett okänt konto för att bli av med problem du inte märkt, så sätt INTE in pengar. Rutan kommer från programmet som är problemet. 

Uppgradering av långsam dator

Tycker du att datorn börjar bli långsam och trött? Då är det antagligen dags att lämna in den på en service. Vi gör en felsökning för att kontrollera att inget är trasigt, och sedan ger vi dig ett förslag på vad som kan uppgraderas och göras bättre. Vi hjälper dig även att föra över all information till en ny dator om du hellre vill det.

Hjälp med program, molntjänster mm.

Frågor om Facebook, antivirus, Google, OneDrive är väldigt vanligt. Det finns många användbara tjänster att använda, men det kan även bli väldigt rörigt med alla lösenord och konton. Går det att hantera det på något enklare sätt? Hur håller man sej säker? Behöver man någon ytterligare backup?

Byte till ny dator

Vi hjälper dej att få över allt som går att få över.

Det kan vara klurigt med alla information som man inte vill bli av med. Speciellt om man byter från ett märke eller system till ett annat. T ex från Apple till Microsoft el. tvärtom osv.

FÖRETAG

IT-DRIFT OCH SUPPORTAVTAL

Vi erbjuder supportavtal med kontinuerlig övervakning av nätverk, datorer och ev. server på distans. Antivirus, nätverkskommunikation, serverstatus osv kontrolleras regelbundet och så fort något inte är som det ska skickas en varning till oss.

Målsättningen är att vi ska kunna meddela kunden vad som håller på att gå snett redan innan det inträffat. Kontakta oss för mer information!

IT-KONSULT

Vi kommer även ut för mer omedelbara problem mot timtaxa (780.- ex. moms per timme).

Nätverk, skrivare, bokföringsprogram, långsam internetuppkoppling …

Om du själv är osäker på om något faktiskt är fel, men ändå är nyfiken på om något går att förbättra eller effektivisera så hör gärna av dej till oss. Är det inte långa avstånd så kanske vi kan ta en titt gratis och ge ett förslag på vad som skulle kunna göras.

FÖRSÄLJNING AV HÅRDVARA OCH MJUKVARA

Vi säljer arbetsdatorer, servrar, Microsoft Office mm.

Vi hjälper gärna till från början till slut. Ni säger vad ni vill kunna göra (på vanlig svenska, nördspråket sköter vi), och vi kollar upp och rekommenderar vad vi tycker är lämpligt och fixar installation och konfiguration.

Vissa grejer har vi inne, och resten beställer vi från lokala leverantörer med snabba leveranser.

APPLE MAC

Mac eller PC? Båda!

De flesta tjänster vi utför på PC-datorer gör vi även på mac. 

Ring eller kom in och prata med oss om du är osäker.

 

FILRÄDDNING / DATA RECOVERY

FÖRSVUNNA FOTON

Det är ingen rolig känsla när man trycker på fel knapp på kameran och plötsligt har raderat drygt 200 bilder från gudsonens dop. Som tur är så går det ofta att rädda dem.

Vi utför filräddning på de flesta lagringsmedier. Oavsett om det är ett SD-kort, extern hårddisk eller i en mobiltelefon så finns det en chans att vi kan få fram det som saknas.

Priset börjar på 2000:-, istället för ca 10 000:- som många av de större renodlade data recovery-företagen har som startkostnad. Lyckas vi inte få fram något betalar du bara vanliga felsökningsavgiften på 800:- ink. moms.

ANDRA FÖRSVUNNA FILER

Extern hårddisk som börjar uppföra sej märkligt eller kanske en USB-sticka som råkat formateras eller ryckas ut mitt i en filöverföring. 

Det viktiga att tänka på är att inte använda enheten mer alls. Koppla inte ens in den. All användning minskar chansen att man får fram någonting från den. Och ABSOLUT viktigast: Spara inget nytt på den.

Share This