FALK REKOMMENDERAR

Efter tio år i branschen har man samlat på sig en del åsikter och preferenser ang. programvaror och prylar.

Här kommer vi skriva lite om våra favoritprodukter inom olika kategorier.

BÄST ANTIVIRUS

melhores-antivirus-620x433

Gratis antivirus

Även om ett gratis antivirus kanske egentligen inte riktigt räcker till idag, så är det väldigt mycket bättre än inget alls.

Några av våra favoriter är:

(De flesta av dessa finns även i betalvariant, se till att inte ta fel om det är gratisversionen du är ute efter.)

Personligen använder jag gärna MSE så ofta som möjligt. Det är resurssnålt, och görs av Microsoft själva så det smälter smidigt in i deras Windowsmiljö. Det upptäcker dock inte riktigt lika många virus som t ex. Avast. (Det verkar som om Microsoft har förbättrat detta på sistone, så inte säkert att det stämmer längre.)

MSE:s motsvarighet i Windows 10 heter Windows Defender, och ingår i systemet när du installerar det. Du behöver alltså INTE installera det själv om du har Windows 10.

 

Betalda antivirus

De två antivirus som ständigt tycks turas om att ligga i toppen på alla tester år efter år är

Vi har själva använt båda, men framförallt Kaspersky. Det är förhållandevis resurssnålt, och var ett av de första som klarade av att ta bort bl a det så kallade polisviruset (ett ransomware-virus som låste datorn och begärde pengar i “böter” för påhittade brott). Det ska även klara det nya WannaCry.

UTBILDNING PÅ NÄTET

proyecto_2

Khan Academy har ett otal utbildningar inom olika områden; matematik, programmering, konst, musik, historia mm. Allt fullständigt gratis.

Vill du lära dig ett nytt språk — eller flera — erbjuder duolingo.com en mängd olika varianter, från franska och tyska till swahili, klingon(!) och walesiska. Också helt gratis.

För fler tips, titta här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få tips och fina specialerbjudanden mm. Vi kommer inte att spamma dej med en massa skräp, jag lovar!

You have Successfully Subscribed!

Share This